Dalgona kaffemuffins!

Da var det en liten stund siden sist gang, men mat lager jeg jo så klart ennå. Denne gangen ønsket jeg og prøve noe nytt, smaker som noen sikkert kjenner litt til nemlig Dalgona. Kombinert her ny oppskrift på skjokolade/kaffe muffins toppet med Dalgona krem.

 

Hadde blitt mer krem på hvis jeg ikke var så lur og miste en del på gulvet 🙈

 

Dette trenger du (4 stykk muffins):

1 Egg

30ml Nyttukket kaffe

50ml Kokosmelk

70g kokosmel

2ts Kakaopulver

4ts Sukrinmelis

1/2ts bakepulver


2ss Pulverkaffe

2,5ss Sukrinmelis

2ss Varmt vann

 

Slik gjør du det:

Bruker selv her bare en blender, hiver oppi Egg, kokosmel, Kokosmelk, Sukrinmelis, Bakepulver, Kakaopulver og nytrukket kaffe. Blande godt sammen! Sett stekeovnen på 200 grader, fyll 4 muffinsformer med røren jevnt fordel i formene. Stekes i ca 15-18 minutter avhengig av ovn. Bruker selv varmluft her i ca 15-16 minutter. Når ferdig avkjøl dem helt ned.

 

Bland så Kaffepulver, Sukrinmelis og varmtvann. Pisk til luftig krem og bruk gjerne en sprøytepose til og pynte muffins med. Tips, synes du det blir litt for mye kaffesmak, prøv med 1ss kremost naturell og 1ss med sukrinmelis og bland sammen med Dalgonakremen.

 

Håper det smaker!

Nydelig sjokolademousse!

Da var det på tiden med en ny dessert igjen, denne gangen basert på mine tidligere oppskrifter på mousse. Nå med sjokoladesmak, hold dere fast en av de beste også!!

 

 

Dette trenger du:

125g kremost naturell

1,5dl Fløte (+1ss)

50g Mørk sjokolade sukkerfri (Coletta)

2ss Sukrinmelis

1/2ts Vaniljeekstrakt

1ts Fibersirup klar

 

Slik gjør du det:

Begynn med og smelte sjokolade sammen med 1ss fløte og 1ts Fibersirup klar. Pisk så fløten sammen med vaniljeekstrakt og sukrinmelis til krem. I en annen bolle pisker du kremost og smeltet sjokolade. Bland så alt sammen godt i bollen med krem

Bruk gjerne en sprøytepose og noen fine glass, dryss gjerne noe raspet sjokolade over!

Nam!