Blomkål/Brokkoli mos

Da har jeg laget en annen versjon av blomkålstappen, nå med brokkoli  en liten hint av chilli.

 

Dette trenger du (1 porsjon):

1/4 Blomkål

1/4 Brokkoli

Noen terninger sellerirot

1/2 Chilli

1 Hvitløksfedd

1ss Fløte

1ss Smør

Salt/Pepper

Slik gjør du dette:

Kutt opp blomkål, brokkoli, sellerirot, chilli og hvitløk. Putt dette i en gryte og koke til mørt. Hell over i ett dørslag, og få ut mest mulig vann!
Hell så over i blender, kryddere med salt/pepper og tilsett fløte og smør, blende til det er en fin purre. Dette er nydelig! Serveres med ønsket tilbehør, stekt kylling eller kotelett er det veldig godt sammen med. Bare ett tips!

Håper det smaker!

 

 

Wow, ovnsbakt omelett på lavkarbo vis!

Det finnes sikkert flere hundre oppskrifter på akkurat omelett, hvordan den lages er også utallige. Men her deler jeg min versjon av ovnsbakt omelett, denne smaker godt! Denne retten holder til 3-4 personer.

 

 

Dette trenger du til herligheten:

8 Egg

100g Mozzarella (ta gjerne mer etter smak!)

1dl Fløte

1/2 Løk

1/2 Chilli

1 Sånn passe stor paprika (bruker disse avlange selv)

Salt/Pepper/Hvitløkpulver etter smak

1ss Gressløk

Slik gjør du det:

Først knekker du eggene i en bolle, rører dem sammen. Ta så løk, chilli og paprika i blenderen og rør godt sammen til en Purre. Ta dette sammen med krydder og mozzarella og blande godt sammen med eggene. Finn frem en ildfast form, og hell blandingen over. Stekes på 180 grader (varmluft) i ca 30-35 minutter! (Helt avhengig av ovn) se bilde for sånn ca utseende 😉

 

 

Håper det smaker!

Bringebær fantasi muffins!

Reklame | bodylab.no

Da var det tiden for en ny kakeoppskrift, denne gangen muffins! Satt sammen med en av mine tidligere desserter Bringebær fantasi.

 

Dette trenger du muffins:

5 Egg

50g Sukrin+ eller Tagatesse

40g Kokosmel

1ts Bakepulver

1/2ts Vaniljepulver

1/4ts Salt

1/2ts Fiberhusk

Dette trenger du krem:

125g Kremost

1,5dl Fløte

2ss Bringebær syltetøy (koke opp fryste bringebær med søtning)

2ss Sukrin+


Slik gjør du dette:

Først pisk sammen egg og sukrin+ til eggedosis, bland så inn kokosmel, Fiberhusk, Salt, Vaniljepulver og bakepulver. Røres godt sammen, la så røra stå i 5-10 minutter. Rør så godt sammen en gang til, fordel så i former (holder til ca 9 muffins) stekes på 180 grader varmluft i 18-22 minutter.

 

Når muffins er kjølt ned lager du kremen, pisk først fløten og sukrin + til krem. I en annen bolle pisker du sammen kremost og bringebær. Hell så over kremost blanding u kremfløten og bland godt sammen! Bruk så gjerne en konditorsprøyte for penere resultat.

 

Håper det smaker!

 

Bodylab Protein Bar Mix Box//Bodylab Zero Topping (290 ml)//Bodylab Proteinella (250 g)//Bodylab Peanut Butter (1 kg)

 

Stopp en halv! Blomkålmos med mozzarella!

Da har jeg satt sammen en rett med riktige kombinasjoner av smaker! Her snakker vi blomkålmos med sellerirot, løk og mozzarella. Toppes med stekt bacon!

 

Sausen er fett fra bacon
Sausen er fett fra bacon


Dette trenger du: 

1/2 Blomkål

1/2 Løk

Noen terninger med sellerirot

Baconterninger (eller vanlig bacon)

Salt/Pepper til krydder

50g Mozzerella

1ss Smør

1ss Fløte

 

Slik gjør du det:

Begynn med og kutte opp blomkål, sellerirot og løk. Kok dette opp slik at blomkål og sellerirot er mykt/mørt. Hell så over 50g mozzarella i en blender, tilsett salt/pepper. Ta så over ferdigkokt blomkål, sellerirot og løk i blender. Ta smør og fløte over og blende godt til det er mos/purre. Stek så bacon i en panne og bruk dette som topping på mosen, rett du blir mett av og ikke minst nydelig!

Håper det smaker!

 

 

Svinaktig god gryte!

Da var det middag igjen, denne gangenen gryte med svin og blomkål/sellerirot stappe. Dette ble rett og slett nydelig! 

Dette trenger du:

250g Oppkuttet svinestrimmler

100g Baconterninger

100g Sopp

2dl Fløte

1,5dl Vann

1ss Kremost

1-2ts Buljong

1/2 Løk

1/2 Chilli

1/2 Paprika

Salt/Pepper etter smak

Smør til steking av kjøtt og til sausen

Blomkål/Sellerirot til stappe (Her anbefaler jeg 60% blomkål og 40% Sellerirot) Mengde styrer du selv ut i fra hvor mange eller hvor mye du ønsker.

 

Slik gjør du det:

Først finnn frem en gryte og tilsett 1ss med smør, tilsett så løken og la denne småputre. Tilsett så ca 1,5dl vann og en buljongterning eller 1-2ts buljong., la det igjen bare småkoke en liten stund.

Begynn så og steke svinestrimmler og bacon i en stekepanne, ha greit med smør i panna. Steke til gjennomstekt og tilsett i gryten. Du skal nå tilsette resten chilli,paprika,sopp,fløte og kremost. La hele blandingen nå stå og småkoke i ca 10-15 minutter.

Finn frem en gryte og kutt opp blomkål i mindre bukketer og tilsett sellerirot, la dette koke til mørt og tilsett så i blenderen sammen med salt/pepper og smør, blande til det har potetmoskonsistens.

Ta mosen over på en tallerken og øse over gryteblandingen, server!

Ta gjerne salat som tilbehør til denne retten.

 

Håpee det smaker!

Slumpe knekkebrød!

Da var det igjen tiden for en ny oppskift, trengte ny ladning med knekkebrød så satt sammen denne oppskiften på litt slump. De ble gode!

 

 

Dette trenger du:

50g Linfrømel

50g Sesammel

50g Mandelmel

50g Hasselnøtterer (mel)

60g Linfrø hele

40g Sesamfrø hele

70g Solsikkefrø

30g Chiafrø

2ss Fiberhusk

1ts Salt

1ts Oregano

4,5dl Lunket vann

 

Slik gjør du dette:

  1. Ta 50g linfrø, 50g sesamfrø og 50g hasselnøtt i blenderen og finhakk til mel.
  2. Hel det så over i en bolle, her tilsetter du resten av ingrediensene og rør dette godt sammen med feks en slikkepott.
  3. La massen stå og hvile i ca 10 minuter, slik at fiberhusk rekker og jobbe. Går fra veldig fuktig til noe som ligner mer på en en “deig”
  4. Finn frem 2 stekebrett og legg på bakepapir, del massen på disse og fordel med en slikkepott som du dypper i litt vann (gjør at det er litt lettere og fordele utover brettet
  5. Sett stekeovnen på 160 grader
  6. Putt begge brettene inn i ovnen hvis du benytter deg av varmluftsovn (hvis ikke må du steke ett og ett brett)
  7. Stek i ca 30 minutter og ta dem ut og kutt dem opp i ønsket størrelse, bytt plass på bretteneog stek videre i ca 35 minutter.
  8. Ta brettene ut og avkjøl på rist, oppbevares i en lufttett boks!

 

OooSSST! Blomkålform – Lavkarbo

Da var det tiden for og dele en middagsrett, denne er like god om du går på lavkarbo eller vanlig kost! Hvem liker ikke ost, myyye ost! Oppskriften under.

 

Dette trenger du:

1 Blomkål

3dl Cheddarost revet

3dl Fløte

2 Kyllingfilet

2ss Smør

Salt/Pepper

1/2 Løk hvis det ønskes! (Jeg droppet det i denne omgangen)

 

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 180 grader.

Del blomkålen i små blomkålbiter, og kok opp i en gryte til det er mørt. Hell over i en sil og sørg for at vann er borte! I en annen gryte tilsett smør og litt salt/pepper, når smør er smeltet tilsetter du fløten. Gi ett lett oppkok på middels varme, tilsett osten me ta litt og litt, sausen skal bli ti en ganske tykk. Sett ned tempen og la denne stå mens du steker kyllingfilet, deles opp i små biter og stekes til gjennomstekt.

Finn frem en ildfastform, begynn med og helle over osteblandingen og så hell over kylling/blomkål. Toppe med ost og sette i ovnen midterste rille i ca 10 minutter. Serveres med salat hvis ønskelig!

 

 

Håper det smaker.