Da var det igjen tiden for en ny oppskift, trengte ny ladning med knekkebrød så satt sammen denne oppskiften på litt slump. De ble gode!
Dette trenger du:
50g Linfrømel
50g Sesammel
50g Mandelmel
50g Hasselnøtterer (mel)
60g Linfrø hele
40g Sesamfrø hele
70g Solsikkefrø
30g Chiafrø
2ss Fiberhusk
1ts Salt
1ts Oregano
4,5dl Lunket vann
Slik gjør du dette:
- Ta 50g linfrø, 50g sesamfrø og 50g hasselnøtt i blenderen og finhakk til mel.
- Hel det så over i en bolle, her tilsetter du resten av ingrediensene og rør dette godt sammen med feks en slikkepott.
- La massen stå og hvile i ca 10 minuter, slik at fiberhusk rekker og jobbe. Går fra veldig fuktig til noe som ligner mer på en en “deig”
- Finn frem 2 stekebrett og legg på bakepapir, del massen på disse og fordel med en slikkepott som du dypper i litt vann (gjør at det er litt lettere og fordele utover brettet
- Sett stekeovnen på 160 grader
- Putt begge brettene inn i ovnen hvis du benytter deg av varmluftsovn (hvis ikke må du steke ett og ett brett)
- Stek i ca 30 minutter og ta dem ut og kutt dem opp i ønsket størrelse, bytt plass på bretteneog stek videre i ca 35 minutter.
- Ta brettene ut og avkjøl på rist, oppbevares i en lufttett boks!
2 kommentarer
Og hvilke av knekkebrødoppskriftene dine synes du selv er best?
Min favoritt er slumpe knekkebrød, den med hasselnøtt er også veldig god