Mini pizza

Tja, overskriften sier vel det meste her. Men satt sammen en oppskrift en en nydelig pizza, denne oppskriften holder til en person.

Dette trenger du:

75g Mozzarella (brukt revet)

25g Kremost med pepper (eller annen hvis du ønsker)

3ss Havrefiber

3ss Vann

1/2ts Hvitløk

1/2ts Oregano

1/4ts Salt

Ønsket fyll, har selv brukt rester fra kylling.

 

Slik gjør du det:

Finn frem en bolle som tåler micro, ta mozzarella + kremost i ca 40 sekunder i micro (til smeltet) Rør godt sammen, tilsett så de tørre ingrediensene etterfulgt av vannet. Rør godt sammen, avslutt med og kna deigen. Legg på stekebrett, kjevle ut (da med bakepapir på toppen også) eller bare bruk fingrene her til og forme (gjør selv bare sistnevnte) stekes i midterste rille i ca 8-10 minutter på 200 grader (begynner og få litt farge) ta ut pizzabunn og smør på med en god pizzasaus og det fyllet du måtte ønske. Stekes så igjen til osten er smeltet.

Nyt herligheten!

 

Chilli cheese

Å himmel, dette er vel kanskje den beste av de beste. Chilli cheese er nok en av mine desidert favoritter de dagene jeg har «fridag» fra lavkarbo. Men hvorfor ikke kunne legge det inn i kosten så det ikke blir så mange «fridager» under følger oppskriften.

 

Dette trenger du:

80g Cheddar (revet)

40g Mozzarella (revet)

50g Kremost Pepper

1 Rød Chilli

1ss Jalapeño (har på det på glass) kan bruke fersk også så klart.

3ss Pofiber

2ss Havrefiber

1 Egg

1ss Vann

1/2ts Salt

1/2ts Hvitløk

1/4ts Pepper

 

Slik gjør du det:

Begynn med og smelte mozzarella, cheddar og kremost i micro i ca 60 sekunder. Rør godt sammen! (Se at alt er smeltet, hvis ikke litt til i micro) tilsett jalapeño og chilli i små biter og rør godt inn i osten. Sett osten i kjøleskap i ca 15-30 minutter (bli lettere og jobbe med)

Lag så «melblanding» Pofiber, Havrefiber og krydder, miks godt sammen i en skål. Ta egg og vannet og rør sammen i en egen skål. Form chilli cheese til små baller, begynn med og dyppe i mel blanding og så egg blanding. Gjenta ennå en gang, stekes i frityr på 180 grader eller gryte med olje på 180 grader (bruk termometer) Kokes til  gylden.

 

Nå kan du kose deg! Håper det smaker.

 

Mozzarella sticks!

Yes, en av mine absolutt favoritter. Snacks på høyt plan! Nemlig mozzarella sticks, de fra butikken er full av karbo så derfor setter vi sammen en egen variant. Håper den faller i smak.

 

 

Dette trenger du:

120g Mozzarella (revet)

60g Kremost med urter

1 Egg

1ss Vann

2 1/2ss Havrefiber

3ss Pofiber

1/2ts Hvitløk

Slik gjør du det:

Begynn med og smelte mozzarella og kremost i micro, ca 60 sekunder på full gnu. Rør godt sammen, hvis den har en fin deig konsistens setter du den i kjøleskapet i ca 10-15 minutter. Hvis ikke varmer du den litt til.
Bland sammen Havrefiber, pofiber og hvitløk i en bolle (dette er den tørre blandingen) i en annen bolle rør sammen egg og vann. Begynn med og forme mozzarella i den fasongen du ønsker, dypp godt i «melblanding» først, så eggeblanding gjenta ennå engang. (Skal altså dyppes 2 ganger i eggeblandingen og 3 i melblanding) stek i frityr på 180 grader til gylden (alternativ i en gryte men litt over medium varme, da kan steketermometer være lurt)

 

NAMNAM, nyt!

Squash Carbonara Kylling

Nå vet vi alle som lever på lavkarbo at pasta er fyfy, men med squash kan man oppfylle noe av følelsen av pasta. Men det beste nesten ikke karbo i squash! Her har jeg satt sammen en lavkarbo vennlig versjon av pasta carbonara.

 

Dette trenger du:

1 Squash

125g Kremost (valgfri smak, brukte her paprika)

100g Revet cheddar

2dl Føte

2 Kyllingfilet

1ss Havrefiber

1ss Smør

Salt/pepper etter egen smak

 

Slik gjør du det:

Kutt kylling opp i biter og steke til ferdig, sett stekeplate på lav varme for og holde varm. Begynn så med og lage sausen, ta smøret og smelt i gryten tilsett Havrefiber og rør godt sammen. Tilsett så ca 1,5 dl av fløten og rør godt sammen, tilsett så kremosten og rør til denne er rørt godt inn i fløten. Tilsett så cheddar og rør til den er rørt helt ut, pleier nå og være ganske tykk. Tilsett så resten av fløten ved behov og rør godt sammen igjen. Smakt til med salt/pepper. Ta så og damp squash i noen minuttet og tilsett i ostesausen. Ta gjerne og tilsett kyllingbitene også, men kan like greit ta det på siden av. Her velger man selv. Server og nyt!

 

Holder til 2 personer.

 

Cheesy Biff

Hold dere fast! Dette er snadder, biff og ost? Yes det er digg det! Bruker også i denne oppskriften min siste oppskrift på wraps.

 

Dette trenger du:

300-350g Biffstrimler

1 Stor paprika

1 Stor løk

2 Chilli

100g Cheddar revet

100g Mozzerella

125g Kremost av eget ønske, bruker her den med paprika.

Salt/Pepper

4-5 Wraps

Salat som tilbehør, sløyf mais hvis du kjører streng lavkarbo!

 

Slik gjør du det:

Begynn med og brune biff sammen med salt og pepper, når biff er som du vil ha den ta til sides og legg biff på en tallerken eller skål. Begynn så og steke alle grønnsakene til de blir gylden. Tilsett biffen og rør det godt sammen i pannen.
Finn frem en bolle som tåler micro og tilsett alle ostene (cheddar, Mozzarella og kremost) sett i micro i ca 60 sekunder, rør sammen godt og inn i micro igjen i ca 60 sekunder. Smør så oste blandingen (se bilde under) utover wraps (4-5 stykk) som ligger klar på stekebrett, tilsett fyllet og brett sammen. Stekes i ovnen midterste rille i ca 10 min på 200 grader. Ferdig! Serveres med salat og ønsket dressing.

 

Quesadilla!

Ny oppskrift igjen, ikke akkurat en verdens nyhet da det finnes utallige oppskrifter på Quesadilla. Men her er min versjon laget med wraps nylig publisert på siden min.

 

 

Dette trenger du:

300-400g Kyllingfilet i biter

1 Stor Paprika

3-4 Vårløk

1/2 Stor løk (evt en liten)

1/2 Boks Mais (kan sløyfes)

1 1/2 Pakke Tacokrydder eller hjemmelaget blanding (mye mindre karbo og lage selv)

Mye ost 🙈

(Rømme + Salsa er nydelig tilbehør her)

Slik gjør du det:

Start med og steke kyllingen på litt over middels varme, brun det lett. Tilsett alle grønnsakene i små biter og stek litt videre. Tilsett så tacokrydder og mengden med vann som her er anbefalt, la det små koke i 5-10 minutter (eller til mesteparten av væsken er borte)

Rengjøre stekepannen, finn så frem wraps. På middels varme, legger du  halve wrap i stekepannen (andre halvdel over kanten) og lesser på med ost, så kjøttblandingen avslutt med ost igjen og brett wraps over. Stekes til osten er smeltet, så snur du forsiktig og steker på andre siden. Når osten er smeltet også her er den klar! Nam.

 

Dette holder til ca 6 Quesadilla, så mye mat.

That’s a wrap!

Da var det sånn ca evigheter siden mitt siste innlegg, men starter igjen med oppskrifter. Her ny og kanskje forbedret oppskrift av mine oppskrifter på lompe/wrap. Denne ble veldig god, om jeg kan si det selv.

 

Dette trenger du:

100g Mandelmel

50g Havrefiber

4ss Fiberhusk

2ss Romtemperert smør

3,5dl Lunket vann

1/2ts Salt

1/4ts Pepper

 

Slik gjør du det:

Begynn med og blande alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle, sørg for at det er godt blandet sammen! Bland så inn smøret så godt det lar seg gjøre. Hell først over 3 dl varmt vann, rør godt sammen og tilsett så resten av vannet. Kna deigen godt med fingrene til alt er godt blandet sammen.

Sett deigen så til siden i ca 10-15 minutter, del så opp i 6-8 like store klumper. Kjevle ute mellom to bakepapir til ganske tynne lomper, bruk en skål eller noe med passende størrelse og «stikk» ut eller kutt ut lompene/wraps. Stek på medium varme i stekepannen eller steketakke (anbefales) snu, gjenta steking andre siden. Ferdig, legg på rist for avkjøling.

 

Thats’s a wrap. kos deg!

 

Bodylab Protein Bar Mix Box//Bodylab Proteinella (250 g)//Bodylab Zero Topping (290 ml)