Chilli cheese

Å himmel, dette er vel kanskje den beste av de beste. Chilli cheese er nok en av mine desidert favoritter de dagene jeg har «fridag» fra lavkarbo. Men hvorfor ikke kunne legge det inn i kosten så det ikke blir så mange «fridager» under følger oppskriften.

 

Dette trenger du:

80g Cheddar (revet)

40g Mozzarella (revet)

50g Kremost Pepper

1 Rød Chilli

1ss Jalapeño (har på det på glass) kan bruke fersk også så klart.

3ss Pofiber

2ss Havrefiber

1 Egg

1ss Vann

1/2ts Salt

1/2ts Hvitløk

1/4ts Pepper

 

Slik gjør du det:

Begynn med og smelte mozzarella, cheddar og kremost i micro i ca 60 sekunder. Rør godt sammen! (Se at alt er smeltet, hvis ikke litt til i micro) tilsett jalapeño og chilli i små biter og rør godt inn i osten. Sett osten i kjøleskap i ca 15-30 minutter (bli lettere og jobbe med)

Lag så «melblanding» Pofiber, Havrefiber og krydder, miks godt sammen i en skål. Ta egg og vannet og rør sammen i en egen skål. Form chilli cheese til små baller, begynn med og dyppe i mel blanding og så egg blanding. Gjenta ennå en gang, stekes i frityr på 180 grader eller gryte med olje på 180 grader (bruk termometer) Kokes til  gylden.

 

Nå kan du kose deg! Håper det smaker.

 

1 kommentar
    1. Hei! Så herlig. disse gleder jeg meg til å prøve 😀
      Hvilken olje bruker du til fritering? Tror du disse hadde funket i airfryer, eller vil de gå i oppløsning? Noen tanker?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg