Svinaktig god gryte!

Da var det middag igjen, denne gangenen gryte med svin og blomkål/sellerirot stappe. Dette ble rett og slett nydelig! 

Dette trenger du:

250g Oppkuttet svinestrimmler

100g Baconterninger

100g Sopp

2dl Fløte

1,5dl Vann

1ss Kremost

1-2ts Buljong

1/2 Løk

1/2 Chilli

1/2 Paprika

Salt/Pepper etter smak

Smør til steking av kjøtt og til sausen

Blomkål/Sellerirot til stappe (Her anbefaler jeg 60% blomkål og 40% Sellerirot) Mengde styrer du selv ut i fra hvor mange eller hvor mye du ønsker.

 

Slik gjør du det:

Først finnn frem en gryte og tilsett 1ss med smør, tilsett så løken og la denne småputre. Tilsett så ca 1,5dl vann og en buljongterning eller 1-2ts buljong., la det igjen bare småkoke en liten stund.

Begynn så og steke svinestrimmler og bacon i en stekepanne, ha greit med smør i panna. Steke til gjennomstekt og tilsett i gryten. Du skal nå tilsette resten chilli,paprika,sopp,fløte og kremost. La hele blandingen nå stå og småkoke i ca 10-15 minutter.

Finn frem en gryte og kutt opp blomkål i mindre bukketer og tilsett sellerirot, la dette koke til mørt og tilsett så i blenderen sammen med salt/pepper og smør, blande til det har potetmoskonsistens.

Ta mosen over på en tallerken og øse over gryteblandingen, server!

Ta gjerne salat som tilbehør til denne retten.

 

Håpee det smaker!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg