Ett sunnere alternativ når man har har lyst på potetgull. Denne er fin som snacks når du går på lavkarbo/lchf kosthold.
Dette trenger du:
1 squash
Olje til koking (Solsikke eller rapsolje)
salt evt annet krydder etter eget ønske
Slik gjør du det:
- Kutt av endene av squashen og benytt en ostehøvel evt mandolin og kutt opp i tynne skiver.
- Ta oljen og hell over i en gryte og varm opp oljen, ikke sett platen på fult! Ta heller ca rett over middels varme. (Blir fort svidd ved for høy varme)
- Ta litt og litt av sqausen i gryten og ta ut når den begynner og bli gylden i fargen. Når alt er stekt tar du alt i gryten bittelitt til.
- Finn frem ett dørslag, fisk opp all chipsen i dørslaget. Her krydder du nå til etter eget ønske og rister litt på dørslaget så all chipsen får krydder. Chipsen blir sprøere når den tørker.
Håper det smaker!
0 kommentarer