Hasselnøtt/chia knekkebrød

Reklame | Bakerenogkokken.no

Da har jeg satt sammen en ny miks med knekkebrød, denne ble knasende god! Her er hovedingrediensene hasselnøtt og chiafrø, men ett tilskudd av andre nøtter og frø. Håper de faller i smak for dere også!

 

 

Dette trenger du:

100g hasselnøtter

70g mandler

30g valnøttkjerner

60g chiafrø

50g linfrø

2ss fiberhusk

1ts salt

4dl vann

 

Slik gjør du dette:

  1. Ta alle nøttene i blenderen og miks godt. (Slik at nøtter er kvernet opp)
  2. Hel det så over i en bolle, her tilsetter du resten av ingrediensene og rør dette godt sammen med feks en slikkepott.
  3. La massen stå og hvile i ca 10 minuter, slik at fiberhusk rekker og jobbe. Går fra veldig fuktig til noe som ligner mer på en en “deig”
  4. Finn frem 2 stekebrett og legg på bakepapir, del massen på disse og fordel med en slikkepott som du dypper i litt vann (gjør at det er litt lettere og fordele utover brettet
  5. Sett stekeovnen på 160 grader
  6. Putt begge brettene inn i ovnen hvis du benytter deg av varmluftsovn (hvis ikke må du steke ett og ett brett)
  7. Stek i ca 30 minutter og ta dem ut og kutt dem opp i ønsket størrelse, bytt plass på bretteneog stek videre i ca 30 minutter.
  8. Ta brettene ut og avkjøl på rist, oppbevares i en lufttett boks!

 

 

Håper det smaker!

 

Staub Sauskasserolle 1,2 liter, Grå//Alessi Rund Fruktkurv, Rustfritt Stål//Westmark Duplex Eggdeler//Lékué Profesjonell bakematte//Zwilling Twinox Såpe, Rustfritt Stål//Ankarsrum AKM 6230 Blandemaskin / Kjøkkenmaskin

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg