Hasselnøtt/chia knekkebrød

Reklame | Bakerenogkokken.no

Da har jeg satt sammen en ny miks med knekkebrød, denne ble knasende god! Her er hovedingrediensene hasselnøtt og chiafrø, men ett tilskudd av andre nøtter og frø. Håper de faller i smak for dere også!

 

 

Dette trenger du:

100g hasselnøtter

70g mandler

30g valnøttkjerner

60g chiafrø

50g linfrø

2ss fiberhusk

1ts salt

4dl vann

 

Slik gjør du dette:

  1. Ta alle nøttene i blenderen og miks godt. (Slik at nøtter er kvernet opp)
  2. Hel det så over i en bolle, her tilsetter du resten av ingrediensene og rør dette godt sammen med feks en slikkepott.
  3. La massen stå og hvile i ca 10 minuter, slik at fiberhusk rekker og jobbe. Går fra veldig fuktig til noe som ligner mer på en en “deig”
  4. Finn frem 2 stekebrett og legg på bakepapir, del massen på disse og fordel med en slikkepott som du dypper i litt vann (gjør at det er litt lettere og fordele utover brettet
  5. Sett stekeovnen på 160 grader
  6. Putt begge brettene inn i ovnen hvis du benytter deg av varmluftsovn (hvis ikke må du steke ett og ett brett)
  7. Stek i ca 30 minutter og ta dem ut og kutt dem opp i ønsket størrelse, bytt plass på bretteneog stek videre i ca 30 minutter.
  8. Ta brettene ut og avkjøl på rist, oppbevares i en lufttett boks!

 

 

Håper det smaker!

 

Staub Sauskasserolle 1,2 liter, Grå//Alessi Rund Fruktkurv, Rustfritt Stål//Westmark Duplex Eggdeler//Lékué Profesjonell bakematte//Zwilling Twinox Såpe, Rustfritt Stål//Ankarsrum AKM 6230 Blandemaskin / Kjøkkenmaskin

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg