Da var det middag igjen, denne gangenen gryte med svin og blomkål/sellerirot stappe. Dette ble rett og slett nydelig!
Dette trenger du:
250g Oppkuttet svinestrimmler
100g Baconterninger
100g Sopp
2dl Fløte
1,5dl Vann
1ss Kremost
1-2ts Buljong
1/2 Løk
1/2 Chilli
1/2 Paprika
Salt/Pepper etter smak
Smør til steking av kjøtt og til sausen
Blomkål/Sellerirot til stappe (Her anbefaler jeg 60% blomkål og 40% Sellerirot) Mengde styrer du selv ut i fra hvor mange eller hvor mye du ønsker.
Slik gjør du det:
Først finnn frem en gryte og tilsett 1ss med smør, tilsett så løken og la denne småputre. Tilsett så ca 1,5dl vann og en buljongterning eller 1-2ts buljong., la det igjen bare småkoke en liten stund.
Begynn så og steke svinestrimmler og bacon i en stekepanne, ha greit med smør i panna. Steke til gjennomstekt og tilsett i gryten. Du skal nå tilsette resten chilli,paprika,sopp,fløte og kremost. La hele blandingen nå stå og småkoke i ca 10-15 minutter.
Finn frem en gryte og kutt opp blomkål i mindre bukketer og tilsett sellerirot, la dette koke til mørt og tilsett så i blenderen sammen med salt/pepper og smør, blande til det har potetmoskonsistens.
Ta mosen over på en tallerken og øse over gryteblandingen, server!
Ta gjerne salat som tilbehør til denne retten.
Håpee det smaker!