«Brente» mandler/valnøttkjerner – Lavkarbo/LCHF

Brente (karamelliserte) mandler/valnøttkjerner, hører ikke bare til i julen! Dette er en god snacks som smaker godt og ikke minst tar søtsuget.

 

Dette trenger du:

100g mandler

100g valnøttkjerner

80g surin gold

1ss smør

Litt vann (ca 4ss)

 

Slik gjør du det:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader (Over/undervarme)
  2. Ta mandler og valnøttkjerner og legge dette utover ett stekebrett
  3. Sett stekebrett i ovnen, ta ut etter 10 minutter. Nøtter skal nå være lett ristet.
  4. Finn frem en gryte og tilsett sukrin gold og vann, la det få lett oppkok på middels varme. tilsett så nøttene. Massen skal bli litt tykkere og nøttene skal endre farge til litt mørkere.
  5. Tilsett så smøret og rør dette godt inn sammen med nøttene. La det stå noen minutter til, fisk så opp nøttene igjen og legg dem utover ett bakepapir. Her er det viktig og skille nøttene litt fra hverandre før det stivner helt. (Slik at det ikke bare blir en klump med nøtter)
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg