Reklame | bodylab.no
Da var det tiden for fastelavensbollen som skulle bakes, aldri prøvd dette på lavkarbo før. Men en gang må bli den første, håper de faller i smak.
Dette trenger du:
150g mandelmel
60g kokosmel
40g fiberhusk
4ss sukrinmelis
2ss eplecidereddik
1ss bakepulver
1ss matolje
1 1/2ts kardemomme
3,5dl lunket vann
Slik gjør du det:
- Varm opp stekeovnen til 180 grader (varmluft hvis du har)
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland dette godt sammen.
- Tilsett vann, eplecidereddik, olje og bland godt sammen!
- La deigen stå i ca 10 minutter på benken
- Finn frem ett stekebrett og del opp deigen i 6-8 like biter
- Form dem til boller og legg dem på stekebrettet, pensle gjerne med egg (blir litt finere)
- Sett brett i midterste hylle i ovnen, stek dem 40-45 minutter (litt avhengig av ovnen)
- Ta dem ut og kjøl dem ned på en rist.
- Del bollene 2 og ta krem (her har jeg gått for bringbærkrem) i mellom og dryss gjerne litt sukrinmelis på toppen.
Håper det smaker !
4 kommentarer
Veit mange skryter så mye av Fett&Forstand sine boller, men guri malla! Valgte heller å prøve disse og de ble en hit på fastelavens-festen! Takk! 🙂 Ps. Lager de igjen i dag hehe.
Veldig gøy og høre, bra de falt i smak! 😀
Heisann! Disse dukket opp på Pinterest. Ser veldig gode ut!
Er det vanlig mandelmel eller fett redusert? Gleder meg til å prøve!!!
Jeg bruker selv mest mandelmel jeg lager selv, kverner dem. Så vil anbefale vanlig mandelmel 🙂