Fastelavensboller, lavkarbo style!

Reklame | bodylab.no

Da var det tiden for fastelavensbollen som skulle bakes, aldri prøvd dette på lavkarbo før. Men en gang må bli den første, håper de faller i smak.

 

 

Dette trenger du: 

150g mandelmel

60g kokosmel

40g fiberhusk

4ss sukrinmelis

2ss eplecidereddik

1ss bakepulver

1ss matolje

1 1/2ts kardemomme

3,5dl lunket vann

 

Slik gjør du det:

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader (varmluft hvis du har)
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland dette godt sammen.
  3. Tilsett vann, eplecidereddik, olje og bland godt sammen!
  4. La deigen stå i ca 10 minutter på benken
  5. Finn frem ett stekebrett og del opp deigen i 6-8 like biter
  6. Form dem til boller og legg dem på stekebrettet, pensle gjerne med egg (blir litt finere)
  7. Sett brett i midterste hylle i ovnen, stek dem 40-45 minutter (litt avhengig av ovnen)
  8. Ta dem ut og kjøl dem ned på en rist.
  9. Del bollene  2 og ta krem (her har jeg gått for bringbærkrem) i mellom og dryss gjerne litt sukrinmelis på toppen.

Håper det smaker !

4 kommentarer
    1. Veit mange skryter så mye av Fett&Forstand sine boller, men guri malla! Valgte heller å prøve disse og de ble en hit på fastelavens-festen! Takk! 🙂 Ps. Lager de igjen i dag hehe.

    2. Heisann! Disse dukket opp på Pinterest. Ser veldig gode ut!

      Er det vanlig mandelmel eller fett redusert? Gleder meg til å prøve!!!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg