Hjemmelaget tortillalefse – LCHF og Lavkarbo

Reklame | bodylab.no

Her er en oppskrift jeg har brukt mye tid på, slik at den blir perfekt. Lefsene er nydelige til taco, kylling wraps, smøreost/spekeskinke og salat. Denne kan også fint brukes som dessert ved og smøre den med smør, kanel og litt kunstig søtning.  
Oppskift gir 6-10 stk avhengig av størrelse du velger. 

Ferdig resultat! 
Her laget jeg en lefse med kremost, spekeskinke og salat. Nam

Du trenger følgende:

150g Kokosmel

4ss Fiberhusk

2ss Smør, romtemperert

4,75dl varmt vann

1/2ts salt

 

Slik gjør du det:

  1. Finn frem alt du trenger så det er klart.
  2. Bland sammen alt det tørre og smør (romtemperert) med en slikkepott.
  3. Tilsett ca halve vannmengden, bland godt sammen. Tilsett så resten av vannet. Det blir fort en deig så viktig og få blandet godt og effektivt.
  4. Kna så deigen godt med hendene for og være sikker på alt er blandet sammen.
  5. Legg ut ett bakepapir på benken, lag en deigklump litt større enn ett egg. Finn så frem ett bakepapir til som skal legges over deigen.
  6. Kjevle så tynt du tørr (deigen er veldig lett og jobbe med, blir det hull er det bare lappe med med deig.
  7. Jeg bruker en springform (26cm) til og få den størrelsen jeg vil ha, trykk den ned og ta vekk det overflødige med deig.
  8. Finn frem stekepanne eller steketakke, sett på ca middels varme.
  9. Tilsett litt smør i panna/takken og stek ca 1-2 minutter på hver side. Jeg bruker kun smør når jeg steker den første, holder som regel.
  10. Du har nå laget en wrap. Nyt!

Følg meg gjerne på Instagram @lavkarbo_helt_enkelt

 

Bodylab Zero Topping (290 ml) – Salted Caramel//Bodylab Proteinpannekaker (500 g) – Chocolate Chip//Bodylab Protein Bar (12 x 65 g) – Hazelnuts & Chocolate

 

15 kommentarer
    1. Kokosmel har jo 18 g karbo per 100, bruker du en annen type med mindre karbo?
      Lurer på hvorfor denne er “innenfor” på labkarbo når det er mye karbohydrater i den 🙂
      Lagde forresten lefsene idag, var kjempe gode!

      1. Heisann, det er forskjellig fra produsent til produsent dessverre. Her er jeg litt usikker på hvorfor det ikke er likt, tenker jo at en kokos er en kokos. Men hvis vi følger matvaretabellen er det ca 5,5g karbo pr 100g i kokosmel. Har sett selv alt fra 5,5-over 20, men kokosmel skal gå helt fint på lavkarbo😊
        Flott de falt i smak, må innrømme de er veldig gode selv også 😁

    2. Hei. Har lyst til å prøve disse, men et par spørsmål: Jeg har merket at fiberhusk fra forskjellige leverandører oppfører seg forskjellig. Hvilket merke er brukt her? Og lurer på om du har målt husk med måleskje?

      1. Jeg bruker selv orginalen som heter Fiber Husk (får du kjøpt i matbutikker og helsekost) benytter en vanlig spiseskje selv til oppmåling her 🙂

    3. Er det kokosfibermel du bruger eller er det sådan noget kokosmel som man bruger til kager?

          1. Nei, kokosmel er finmalt kokos. Anbefaler deg og kjøpe dette på en innvandrer butikk, koster en del mindre enn butikken 🙂

    4. Disse ser jo helt supre ut, og skal forsøkes. Savner lefse til kyllingwraps.

      Har du forsøkt å fryse de?

      Ellers tusen takk for deling av så mange deilige oppskrifter. Skal også prøve meg på hasselnøtt/chia knekkebrød i helgen!!

      Mvh Nina

      1. Disse kan fint fryses, anbefaler matpapir mellom dem så de ikke henger seg fast i hverandre 🙂 bare hyggelig, godt de faller i smak. La også ut en ny oppskift i dag på knekkebrød, disse bli også nydelige 🙂

        1. Skal gå fint, men hold igjen litt på væsken. (Da kokosmel trekker til seg mye fuktighet, mandelmel går ikke dette på samme måte)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg