Da var det på tide med en ny oppskrift, dagene går når man er hjemme i pappaperm så ikke alltid helt tiden streker til. Men her legger jeg ut en oppskrift på kokosmelk, ikke en verdensnyhet da det finnes flere hundre forskjellige måter og gjøre dette på. Men dette er min fremgangsmåte på kokosmelk. Her vet du hva du får i deg, ikke tilsatt klor som mange andre på butikken er!
Dette trenger du:
2,5dl – 3dl Kokosmasse
8,5dl Vann
Sterilt glass til oppbevaring
Gryte
Blender
Koppehåndkle
Slik gjør du det:
Begynn med og finne frem blender, hell over kokosmasse. Kok opp vannet så det akkurat rekker koke. Hell så over ca 6dl (bare ca) av vannet og blende sammen veldig godt, ca 30-60 sekunder. Tilsett så resten av vannet og blende igjen i ca 60 sekunder. Finn så frem en bolle og legg koppehåndkle over, hell forsiktig over og la dette renne igjennom. Mot slutten løfter du opp håndkle og presser ut resten av melken. Hell så over på ett sterilt glass/krukke, settes i kjøleskap. Holdbart 4-5 dager.
Følg meg gjerne på Instagram @lavkarbo_helt_enkelt
Kan man lage yougert av denne kokusmelken???
Takk for tips!
Det hørtes dog ut som en del arbeid?
Jeg bruker å kjøpe økologisk kokosmelk (en sann liten kartong) og tilsette det pluss vann i en literflaske. Superfin til smoothier, “melk” og granola, ellers i matlagingen…