Lavkarbo – Kylling i karrisaus m/blomkålris

Måtte lage meg noe middag og begynte og fundere på hva jeg skulle lage. Hadde kyllingfilet, men lei av og bare spise det med tilbehør. Så da satt jeg sammen denne oppskriften. Må si selv at denne ble veldig god! 

 

Du trenger følgende:

1 Kyllingfilet

1/2 blomkål

1/2 løk

25 g kremost

1 fed hvitløk

1/2 chilli

2 ts karri

1/4 ts paprikapulver

1/4 ts salt

1/4 ts pepper

1 ts søtning av eget ønske

2-3 dl kokosmelk

2 dl vann

Sitron (kan sløyfes)

smør til steking

 

Slik gjør du det:

  1. Finn frem i gryte, tilsett noe smør i bunnen.
  2. Kutt opp løken og hvitløken, putt dette oppi gryten og la dette stå og frese.
  3. Tilsett ca 1 dl vann og la det koke opp en liten stund.
  4. Kutt opp chilli, og tilsett karri, salt , paprika og pepper tilsett så 1 dl vann til.
  5. La dette små koke litt, tilsett så kokosmelken og kremosten og skru litt ned på varmen.
  6. Kutt opp kyllingfilet og stek til gjennomstekt, og tilsett dette i sausen. La dette stå og småkoke på middels/lav varme i ca 10 minutter.
  7. Del opp blomkålen, og 1 fed med hvitløk og putt i blender tilsett litt salt og pepper etter egen smak. Blende til det er på størrelse med ris.
  8. Varm opp en stekepanne eller gryte med litt smør i bunnen pluss gjerne litt sitron, stek blomkålrisen til den begynner og tørke. Den er da klar for servering.
  9. Ta så risen (så mye du orker) på en tallerken, tilsett så  karrisausen med kyllingen.

Håper det smaker! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg