Lavkarbo sjokoladekake

Sjokoladekake, hvem vil ikke ha sjokoladekake.. den smaker virkelig godt, kan nesten sammenlignes med vanlig sjokoladekake. Vansklig og bare bare spise ett stykke av denne! 

Dette trenger du

40 g kokosmel

5 egg

20 g sukrin gold

20 g tagatesse

125 g smeltet meierismør

1 ss kakaopulver

1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

1/2 ts fiberhusk

1/2 ts salt

Glasur

25 g smeltet smør

50 g  sukrin melis

50 g tagatesse

1/2 ss  kakaopulver

2 ss sterk kaffe

1/2 ts vaniljeessens evt. pulver

ca 1-2 ss kokosmasse til pynt

SLIK GJØR DU

  1. Skill eggeplommene og hvitene
  2. Pisk hvitene stive i en bolle
  3. Bland alle de tørre ingrediensene godt
  4. Tilsett resten av ingrediensene i bollen med stivpisket eggehvite, eggeplommene også, og miks godt sammen
  5. Hell den ferdige røra i en liten brødform med bakepapir, stek midt i ovnen på 180*c varmluft i ca 40 min. (Anbefaler sølvfolie over kaken de siste 10 minuttene for og slippe at kaken blir svidd)
  6. Mens kaken steker rører du sammen glasuren
  7. La kaken avkjøle seg litt før du smører på glasuren. Pynt med kokos evt andre toppinger etter ønske.

 

Bon appetitt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg