Da har jeg laget ennå ett alternativ til potetgull når man går på lavkarbo/lchf. Dette er så langt den beste jeg har smakt! Blir både sprøtt og godt og minner virkelig om potetgull.
Slik gjør du det:
- Kutt opp passelige biter av sellerirot (hvis du har en hel, del den feks i 4 biter) og benytt en ostehøvel evt mandolin og kutt opp i tynne skiver.
- Ta oljen og hell over i en gryte og varm opp oljen, ikke sett platen på fult! Ta heller ca rett over middels varme. (Blir fort svidd ved for høy varme)
- Ta litt og litt av selleriroten i gryten og ta ut når den begynner og bli gylden i fargen. Når alt er stekt tar du alt i gryten bittelitt til.
- Finn frem ett dørslag, fisk opp all chipsen i dørslaget. Her krydder du nå til etter eget ønske og rister litt på dørslaget så all chipsen får krydder. Chipsen blir sprøere når den tørker.
Håper det smaker!
0 kommentarer