Ostehorn med skinke/ost – Lavkarbo

Da var det igjen tid for en ny oppskift igjen, her har jeg laget ostehorn med skinke/ost. Veldig greit og ha i nisteboksen!

Dette trenger du:

170g mozzarella ost

85g mandelmel

2ss med kremost (Philadelphia eller Tine naturell)

1 egg

1ts salt

1ts oregano

1/4ts hvitløkspulver

ost etter eget ønske til fyll

Skinkebiter eller pepperoni

Slik gjør du det:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Ta mozerella og kremost i en bolle som tåler microovn. Sett det inn i ca 1 minutt på full guffe, ta ut bollen og rør godt sammen. Sett bollen inn i micro igjen i 30 sekunder.
  3. Ta bollen ut av micro og tilsett egg, mandelmel og oregano/hvitløk/salt. Rør godt sammen, her må mann jobbe effektivt så deigen ikke blir kald.
  4. Kjevle ut deigen i en rund form, bruk bakepapir over og under. Pleier også bruke olje litt matolje på papiret så det ikke klistrer seg fast til papiret. Kutt opp i 8 «pizzastykker»
  5. Tilsett så ost og skinke og rull/brett dem fra den brede enden til den lille enden så det blir ett horn.
  6. Legg ferdig horn på ett stekebrett, pensle gjerne med litt vann eller egg på toppen. Sett i ovnen på 200 grader og stek til gylden farge. Ca 8-12 minutter (litt avhengig av ovn)

Håper det smaker!

3 kommentarer
    1. Det er mozerella som er best i forhold til og lage deig, her vil jeg nok anbefale og bruke den. (Har ikke forsøkt selv med annen ost, men mozerella har en veldig fin egenskap at den smelter og blir myk og god og jobbe med.)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg