Hmmm, denne oppskriften har jeg fundert lenge på om den fungererer sammen. Her snakker vi sjokoladekake, med hvit kremostglassur inni og sjokoladesmørkrem på toppen.
Dette trenger du til kaken:
65g kokosmel
400ml kokosmelk eller 3 dl kremfløte
60g kakaopulver
50g tagatesse
4egg
1ts vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver
Dette trenger du til kremostfyllet:
125g kremost
1.5dl fløte
2ss sukrinmelis (1ss tagatesse)
1ts vaniljeekstrakt
Dette trenger du til smørkremen:
120g romtemperert smør
50g sukrin melis
50g tagatesse
2ss kakaopulver
4ss sterk kaffe (gjerne espresso hvis du liker det)
1ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du det, kaken:
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Miks sammen de tørre ingrediensene til kaken i en egen bolle (Kokosmel, kakaopulver og bakepulver)
- Rør så egg og tagatesse sammen til “eggedosis” bland så det tørre inn i eggeblandingen og tilsett vaniljeessens og kokosmelk/fløte. Rør dette godt sammen og hell det over i en kakeform (Bruker selv 20cm)
- Sett i midterste hylle i ovnen på over/undervarme. Kaken skal stå i 50 minutter, men etter ca 30 minutter vil jeg anbefale sølvfolie over så den ikke blir brent.
- Ta kaken ut av ovnen og sett til kjøling på benken.
Slik gjør du det, kremostfyll:
- Bland kremost, sukrin (tagatesse) og vaniljeessens i en egen bolle.
- I en annen bolle pisk kremfløten til krem.
- Vend så halve kremfløten inn i kremostblandingen med en slikkepott, tilsett så resten og vend det godt sammen fortsatt med slikkepotten.
- Del så kaken i 2 og ta blanding i mellom lagene.
Slik gjør du det, smørkrem:
- Tilsett alle ingredienser i en bolle og rør dette godt sammen. Den skal bli litt luftig når klar.
- Smør kremen på kaken eller bruk en sprøytepose hvis du ønsker og friske den opp litt.i utseende.
- Strø gjerne med litt raspet sukkerfri sjokolade på toppen og server!
Håper den faller i smak.
0 kommentarer