Sjokoladekake med overaskelse – Lavkarbo

Hmmm, denne oppskriften har jeg fundert lenge på om den fungererer sammen. Her snakker vi sjokoladekake, med hvit kremostglassur inni og sjokoladesmørkrem på toppen. 

 

 


Dette trenger du til kaken:

65g kokosmel

400ml kokosmelk eller 3 dl kremfløte

60g kakaopulver

50g tagatesse

4egg

1ts vaniljeekstrakt

2 ts bakepulver

 

Dette trenger du til kremostfyllet:

125g kremost

1.5dl fløte

2ss sukrinmelis (1ss tagatesse)

1ts vaniljeekstrakt

 

Dette trenger du til smørkremen:

120g romtemperert smør

50g sukrin melis

50g tagatesse

2ss kakaopulver

4ss sterk kaffe (gjerne espresso hvis du liker det)

1ts vaniljeekstrakt

 

Slik gjør du det, kaken:

  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Miks sammen de tørre ingrediensene til kaken i en egen bolle (Kokosmel, kakaopulver og bakepulver)
  3. Rør så egg og tagatesse sammen til “eggedosis” bland så det tørre inn i eggeblandingen og tilsett vaniljeessens og kokosmelk/fløte. Rør dette godt sammen og hell det over i en kakeform (Bruker selv 20cm)
  4. Sett i midterste hylle i ovnen på over/undervarme. Kaken skal stå i 50 minutter, men etter ca 30 minutter vil jeg anbefale sølvfolie over så den ikke blir brent.
  5. Ta kaken ut av ovnen og sett til kjøling på benken.

Slik gjør du det, kremostfyll:

  1. Bland kremost, sukrin (tagatesse) og vaniljeessens i en egen bolle.
  2. I en annen bolle pisk kremfløten til krem.
  3. Vend så halve kremfløten inn i kremostblandingen med en slikkepott, tilsett så resten og vend det godt sammen fortsatt med slikkepotten.
  4. Del så kaken i 2 og ta blanding i mellom lagene.

Slik gjør du det, smørkrem:

  1. Tilsett alle ingredienser i en bolle og rør dette godt sammen. Den skal bli litt luftig når klar.
  2. Smør kremen på kaken eller bruk en sprøytepose hvis du ønsker og friske den opp litt.i utseende.
  3. Strø gjerne med litt raspet sukkerfri sjokolade på toppen og server!

Håper den faller i smak.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg